Bamboo

Hoewel de reuzenbamboe genaamd “Moso” formeel een gras is en geen hout, heeft het wel uitstekende hardhout eigenschappen, zoals een hoge hardheid en duurzaamheid. In combinatie met de hoge stabiliteit (weinig krimp & zwel) ontstaat een perfecte grondstof voor de productie van MOSO bamboevloeren. Moso bamboe kan gezien worden als een onuitputtelijke grondstof.

Het groeit enorm snel (tot 1 meter per dag!) en aangezien alleen de oude stammen worden geoogst, krijgt de jonge bamboe meer ruimte om te groeien voor nog hogere oogstopbrengsten. Dankzij deze enorme groeisnelheid en de efficiënte productie, neemt Moso bamboe meer CO2 op dan dat er vrijkomt tijdens de verwerking en transport naar de eindconsument.

Daarmee zijn alle massieve MOSO bamboevloeren gegarandeerd CO2 neutraal over de hele levenscyclus.MOSO bamboevloeren zijn anti­statisch en anti­allergisch en dragen hierdoor bij aan een gezond binnenklimaat.De meest opvallende eigenschap van MOSO bamboevloeren is zonder twijfel de schoonheid. In combinatie met de enorme keuze aan stijlen, kleuren en afwerkingen, betekent dit dat er altijd een MOSO vloer is die aan uw specifieke wensen voldoet.