PARKET

Massief Parket

Massieve parketten zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten, kwaliteit, motieven en breedtes. Traditioneel parket (10 of 9mm massief) wordt verlijmd en genageld op een onderparket of een andere houten drager, dit naargelang de ondergrond.Na het opschuren van het parket wordt deze behandeld volgens de keuze van de klant (kleur, olie,vernis)

Half-massief Parket

Half massieve parketten of meerlaags parketten hebben een toplaag van massief parket (2 tot 6mm) dat op een houten drager (2 of 3-laags systeem) wordt verlijmd, zo wordt voorkomen dat het hout gaat schotelen of vervormen en hierdoor kan men tot brede planken gaan en is dit uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Bamboo

Hoewel de reuzenbamboe genaamd “Moso” formeel een gras is en geen hout, heeft het wel uitstekende hardhout eigenschappen, zoals een hoge hardheid en duurzaamheid. In combinatie met de hoge stabiliteit (weinig krimp & zwel) ontstaat een perfecte grondstof voor de productie van MOSO bamboevloeren. Moso bamboe kan gezien worden als een onuitputtelijke grondstof.